تعمیر و ترمیم سقف کاذب چگونه انجام می شود
نحوه انجام تعمیر و یا ترمیم سقف کاذب
آسیب یا ترک روی سقف چیزی نیست که بخواهیم آن را نادیده بگیریم. ولی اکثر اوقات تعمیرات سقف مخصوصا سبک سنتی زیاد اسان نیست و دردسر هایی را به همراه دارد. ولی امروزه استفاده از سقف های کاذب بسیار رایج شده اند. ولی سوالی که پیش می آید این است که اگر سقف گچی یا سقف کاذب ما دچار آسیب شد، کی باید برای تعمیر آن اقدام کنیم؟ آیا تعمیر و ترمیم سقف کاذب سخت می باشد؟ در این مطلب باهم ترمیم و تعمیر سقف کاذب را بررسی می کنیم.
ترمیم ترک سقف گچی و کاذب
با گذشت زمان و یا حتی در مدت زمان کوتاه، سقف ممکن است دچار ترک های کوچک یا آسیب های جزیی شود که شما می توانید این مشکلات کوچک را خودتان حل نمایید، یا با لکه گیری یا پر کردن ترک، البته نباید عرض ترک زیاد و همچنین گچ هم نباید تغییر رنگ داده باشد. اگر هم سوراخی روی سقف ایجاد شده می توانید آن را پر کنید.
لکه گیری سقف کاذب قدیمی
گاهی اوقات سقف کاذب تغییر رنگ می دهد که این تغییر رنگ می تواند بر اساس وجود یک مشکل مثل رطوبت و نم سقف، سوراخ شدن ایزوگام، نشتی لوله های آب و... باشد. شما باید قبل از لکه گیری مشکل اصلی را حل کنید سپس برای رفع لکه گیری اقدام نمایید زیرا ممکن است در مدت زمان کوتاهی این لکه دوباره ایجاد شود.
چگونه لک گچ قدیمی سقف را از بین ببریم؟
مشخص کردن ناحیه
شما ابتدا باید ناحیه ای که گچ آن قدیمی شده است را مشخص کنید. می توانید از یک چکش یا چاقو کمک بگیرید و آن ناحیه را برش دهید. با انتخاب ناحیه کار لکه گیری برای شما آسان می شود.
اندازه ی لکه
وقتی ناحیه برش داده شده رو خارج کردید، باید اطمینان حاصل کنید که تکیه گاهی برای شما وجود دارد تا بتوانید لکه را به آن بچسبانید. اکثرا با تخته چوب پشتیبانی می شود که در این صورت کار برای شما آسان است ولی اگر سقف شما شبکه ای از سیم ها بود، شما باید برای پشتیبانی از یک تیرآهن کمک بگیرید.
حفاظت از لکه
وقتی سقف کاذب را در سقف گچی تعبیه می کنیم، برای ایمنی بیشتر، بهتر است آن ها را به گوشه ها پیچ نکنیم و پیچ ها باید پنج اینچ فاصله داشته باشند تا از لحاظ ساختاری سقف کامل ایمن شود.
محو کردن لکه سقف با رنگ
برای از بین بردن لکه با رنگ عجله ای نکنید. گاهی لکه هم سطج سقف نیست و شما باید از یک چاقو اضافات موجود را بردارید و آن قسمت را هم سطح کنید، بعد می توانید لکه گیری با رنگ را آغاز کنید.
نوع سقف و تاثیر آن در تعمیر و ترمیم سقف
تعمیر و ترمیم سقف های کاذب طرح دار کمی مشکل می باشد و شما باید در تعمیر و ترمیم آن دقت داشته باشید. می توانید از یک متخصص نیز کمک بگیرید.
دلایل متفاوت ایجاد لکه روی سقف کاذب
با گذر زمان، تجهیزات ساختمان نیاز به تعمیر یا ترمیم پیدا خواهند کرد. گاهی لوله ها آب می تواند باعث ایجاد خرابی یا لکه روی سقف شوند که البته راه حل های زیادی برای انواع خسارات وجود دارد. باهم علت های مختلف ایجاد لکه روی سقف را بررسی می کنیم.
لکه گیری سقف گچی
ترک های سقف گاهی ناشی از ناودان یا تیرچه های تعویض شده می باشد که برای جلوگیری از خسارات و آسیب های گستره باید گچ های آسیب دیده را حذف نمایید. همچنین باید از داربست های پشتیبانی کمک بگیرید. برای از بین بردن ترک های تکی می توانید با انگشت خود دیوارپوش های خراب را کنار بزنید. با کمک یک چاقو، اجزای دیوارپوش را نازک نمایید سپس یک شبکه از سیم های فایبرگلاس را به قطعه اضافه کرده و یک روز کامل اجازه دهید تا خشک شود. سپس پوشش های دیگر را اضافه نموده و دوباه اجازه دهید خشک شود. مرحله ی آخر قبل از رنگ کردن، صاف کردن سطح سقف با سمباده می باشد.
تعمیر سقف به علت نفوذ آب
گاهی در سقف ها به علت وجود رطوبت نشتی ایجاد می شود که می توانید به راحتی آن ار تعویض یا تعمیر کنید. البته اطمینان پیدا کنید که عایق یا مواد به علت رطوبت روی دیوار شکم نداده باشد. هر ماده ای که باعث ایجاد رطوبت شده است را حذف کنید. تکیه گاه و پشتیبانی را بررسی نمایید. قبل از رنگ زدن حفره های پیچ را با شن و ماسه صاف نمایید.
تعمیر میخها و سرپیچهای شکسته موجود در سقف
گاهی به علت انقباض داربست، پیچ یا میخ هایی روی سقف پدیدار می شود. می توانید با دیوارپوش خوشه شده، آن ها پوشش دهید. همچنین می توانید سرپیچ را بپیچانید یا ضربه بزنید تا جایی که دیگر از سقف معلوم نباشند.
رفع حفرههای کوچک در دیوارپوش
حفره های بسیار کوچ را می توان با یک لکه گیر چسب و چوب گچ در کم ترین زمان تعمیر کرد. این چسب را در اکثر فروشگاه های خریداری قاب ها، می توانید پیدا کنید. شما باید پس از فشار دادن لکه آن را با گل بپوشانید و یک روز کامل اجازه دهید تا خشک شود. با یک چاقو پوششی بزرگ تر ازسوراخ لکه گیر روی سقف ایجاد کنید، سپس با گل آن را بپوشانید و آن را هموار نمایید که می توانید از چاقو یا سمباده کمک بگیرید.